Mini BIM
Een innovatieve aanpak voor het inzichtelijk krijgen van data in het ontwerpproces!



Mini BIM vertegenwoordigt een innovatieve aanpak voor het omgaan met 3D-data vanaf de tender- en initiatieffase, waardoor projectmanagement op basis van data mogelijk wordt gemaakt. Deze benadering stelt architecten en bouwprofessionals in staat om al vroeg in het proces datagestuurde beslissingen te nemen, wat de nauwkeurigheid en efficiëntie van projectplanning aanzienlijk verbetert. Door gebruik te maken van 3D-modellen, kan Mini BIM ondersteunen bij het visualiseren van projecten, het identificeren van potentiële knelpunten en het optimaliseren van ontwerpkeuzes, waardoor het gehele project beter beheersbaar wordt.
Een volumestudie van ruimtes
Met Mini BIM hebben we een stevige grip op het model, het project en de haalbaarheid. Het systeem maakt het mogelijk om opbrengsten te berekenen op basis van BVO, GO, NVO en VVO. Kosten kunnen gedetailleerd worden bepaald op basis van typen, aantallen en hoeveelheden bouwonderdelen. Dit biedt inzicht in de financiële aspecten van een project, waardoor budgettering en kostenbeheer verbeteren. Mini BIM zorgt voor efficiënte en transparante samenwerking tussen alle betrokken partijen, wat leidt tot beter georganiseerde en succesvolle projecten.
Mini BIM bij Wubben.Chan
Mini BIM is ontwikkeld door VORM en biedt snelle terugkoppeling aan ontwerpers, opdrachtgevers en investeerders. Klik hier voor meer informatie over Mini BIM, waar Pim van Meer Redert, directeur digitalisering bij VORM, vertelt over VORM en de mogelijkheden die Mini BIM biedt.
Mini BIM ontwikkelt zich tot een nationale standaard, die wij zullen hanteren. Momenteel vinden afstemmingen plaats tussen Neprom en Aedes om de implementatie hiervan te optimaliseren.
Wubben.Chan speelt actief in op de ontwikkelingen van VORM en volgt deze op de voet. Wat ons onderscheidt, is onze snelheid in de ontwikkelfase en de zorgvuldige controle over de uitgaande producten. Bovendien bieden we sterke ondersteuning op het gebied van BIM, waardoor de ontwikkelaar volledige grip krijgt op de parameters en bijbehorende hoeveelheden.