wubben chan logo

Innovatie

Wij verleggen grenzen

Ontdek de toekomst met ons vooruitstrevende bureau dat de grenzen van innovatie in de bouwsector verlegt. Onze baanbrekende oplossingen bieden antwoord op verschillende maatschappelijke vraagstukken en transformeren de manier waarop we wonen, bouwen en leven.

Datagedreven ontwerpen

Datagedreven ontwerpen stelt data centraal en laat data software aansturen, in plaats van andersom. Ook worden software applicaties losgekoppeld van data. De aanpak vereist een open, verbonden ecosysteem, gecentreerd rond gegevens die modellen en documenten dynamisch met elkaar verbinden.

miniBIM

MiniBIM is een methode om in een vroeg stadium (vanaf SO t/m DO) data inzichtelijk te krijgen voor de ontwikkelaar, zodat deze daar op kan sturen. MiniBIM kan toegepast worden op verschillende detailniveaus: 1: Programma en koppeling SKO. 2: Programma, koppeling SKO en bouwkosten. 3: Programma, koppeling SKO, bouwkosten, MPG en BENG1.

 

iBuild

Wij zijn ervan overtuigd dat het anders moet in de bouwsector. In het traditionele proces ontwerpen we telkens unieke, maar in de basis identieke woningen en werken we samen met verschillende partners om deze te realiseren. Dit leidt telkens tot de bouw van een prototype. Met onze uitgebreide ervaring in de bouw hebben we het innovatieve iBuild concept ontwikkeld, waarmee we op een veel efficiëntere, hoogwaardigere en snellere manier kunnen bouwen. Samen met een team van deskundigen vertalen we dit concept naar de praktijk.

Cube House

Duurzaam, remontabel, esthetisch fraai, hoge bouwkwaliteit en snelheid, een aangenaam binnenklimaat en tóch nog betaalbaar, onder andere voor starters op de woningmarkt. Dit alles is mogelijk met het woonconcept CUBE. In samenwerking met Vink Bouw is dit concept gerealiseerd om het tekort aan betaalbare woningen op de markt tegen te gaan. Inmiddels zijn er verschillende projecten gerealiseerd en staan er nieuwe op de planning.

 

WeInstall

WE-Install ontwerpt en produceert een totale werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie doormiddel van geprefabriceerde componenten. Deze componenten worden onder fabrieksomstandigheden gebouwd en getest, voordat ze naar de bouwplaats worden getransporteerd. De componenten worden vervolgens op basis van het smart-ontwerp en een efficiënt systeem eenvoudig aan elkaar gekoppeld. Samengesteld vormen ze het hart van de woning.