wubben chan logo

Woningproductie middels industriële assemblage

Wij zijn ervan overtuigd dat het anders moet in de bouwsector. In het traditionele proces ontwerpen we telkens unieke, maar in de basis identieke woningen en werken we samen met verschillende partners om deze te realiseren. Dit leidt telkens tot de bouw van een prototype. Met onze uitgebreide ervaring in de bouw hebben we het innovatieve iBuild concept ontwikkeld, waarmee we op een veel efficiëntere, hoogwaardigere en snellere manier kunnen bouwen. Samen met een team van deskundigen vertalen we dit concept naar de praktijk.

Hoe werkt iBuild?

Via onze configurator selecteert u de woning die in uw project past. Op alle vlakken is de woning aan te passen; dat kan de indeling betreffen, het uiterlijk of de afmetingen. Het resultaat zal bij de wensen van uw koper passen. Zodra u de woning geconfigureerd hebt, starten wij voor u een stedenbouwkundige check. Op deze wijze kunnen we op korte termijn alle randvoorwaarden helder hebben. Na het samenstellen van de woningen in de configurator plaatsen wij de gekozen woningen op de door u gewenste situatie. Hierna is het mogelijk direct de omgevingsvergunning aan te vragen. Het aanmaken van de vergunningstekeningen gaat na het configureren van de woning volledig geautomatiseerd. Zodra de vergunning is aangevraagd, wordt er productiecapaciteit gereserveerd. Wanneer de vergunning is verleend, starten we met de productie van de verschillende woningonderdelen. Praktisch alle onderdelen worden gerobotiseerd geproduceerd en vanuit de configurator sturen wij deze productie aan.

De configurator

Alles wat u zojuist hebt gelezen, wordt werkelijkheid in onze configurator. Selecteer de woning die het beste bij uw idee past en klik op de knop ‘Configureren’. In het menu hieronder kunt u per onderdeel uw keuzes maken. U kunt ook de pijltjes gebruiken om van boven naar beneden door alle opties te navigeren. Sla vervolgens uw configuratie op en verstuur deze naar iBuild.

De keuzemogelijkheden

iBuild biedt zowel voor ontwikkelaars als kopers een variatie aan mogelijkheden. Er zijn verschillende breedte- en lengtematen beschikbaar, evenals diverse materialen voor de gevel en het dak. De configuratie omvat ook de keuze voor basisinstallaties en optionele installaties. Daarnaast kunnen extra opties worden toegevoegd, zoals een tuitgevel of een Frans balkon. Met iBuild zijn de configuratiemogelijkheden vrijwel onbeperkt, waardoor elke woning kan worden aangepast aan de specifieke voorkeuren van de klant. In het koperskeuze traject kan de koper keuzes maken tot op detailniveau. Denk daarbij aan binnendeuren, afwerking van de badkamer en vele andere opties. De ontwikkelende partij maakt keuzes met betrekking tot vergunningsplichtige opties, zoals de exterieure kleuren, uitstraling en metselwerkpatronen.

De voordelen van iBuild

iBuild biedt talloze voordelen voor projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties, gemeenten en bewoners. Bij iBuild profiteert u van aanzienlijk verkorte bouw- en doorlooptijden, zoals bijvoorbeeld een omgevingsvergunning die binnen 3 werkdagen wordt ingediend. De woningen die u samenstelt via de iBuild-configurator voldoen vrijwel altijd aan de eisen van het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan. Daarnaast beperken de iBuild-woningen de stikstofuitstoot dankzij de prefabricage, minimale arbeidsbehoefte op de bouwplaats en het efficiënt transport.

Geautomatiseerde productie

Naast een volledig geautomatiseerd vergunningstraject produceren wij de onderdelen van de woningen volledig prefab en grotendeels gerobotiseerd. Op de bouwlocatie hoeven de woningen alleen nog maar geassembleerd te worden, wat aanzienlijke tijdwinst oplevert in het bouwproces.

''Build maakt een hoogwaardige esthetisch ontworpen conceptwoning die met een configurator samen te stellen is''

William van Rijn

Nieuws

Genomineerd | Adriaan Dessing architectuurprijs
VG Visie | Samenwerking Wubben.Chan en Kampman Architecten levert slagkracht op
Zelfbouw kavels in Rotterdam
Samen creëren, samen genieten
𝗡𝗡 𝗠𝗮𝗿𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻 𝗥𝗼𝘁𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗺 🏃‍♂️🏅
Samen successen vieren