wubben chan logo

CLT houtbouwconcept

Architectuur, Studio

CLT houtbouwconcept

Architectuur, Studio

Verantwoordelijk voor circa 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot is de bouw en de bebouwde omgeving een grote vervuiler. Dat vraagt om radicaal andere oplossingen. Naast het verduurzamen van de bestaande voorraad moeten we ook anders gaan bouwen: andere materialen, andere principes en met meer oog voor een gezonde en leefbare omgeving. De tijd vraagt om snel, duurzaam, toekomstbestendig en circulair. Het antwoord is meer bouwen met hout.

In samenwerking met Waal (www.meer-hout.nl) heeft Wubben.Chan gewerkt aan het ontwerp van een uniek en tijdloos woongebouw. Het gebouw is gebouwd met CLT (cross laminated timber) en biedt een hoogwaardige woonkwaliteit die aan de verwachtingen en eisen van de toekomst voldoet. De architectuur is ontworpen met de bouwtechniek in het achterhoofd, waarbij het uitgangspunt is om een balans te vinden tussen tectoniek en tactiliteit. Beplanting, groen en waterberging zijn opgenomen in het ontwerp en versterken de esthetische uitstraling. Door de zorgvuldige detaillering en het uitgedachte bouwconcept is het mogelijk om het gebouw in elke gewenste context te bouwen.

Door de toepassing van een volledig houten gevel wordt er een duurzame geveluitstraling gecreëerd. De gevel wordt volledig uit geprefabriceerde houten elementen opgebouwd waardoor er een hoge bouwsnelheid bereikt wordt. De afwerking bestaande uit gevelelementen heeft een houten uitstraling met daarachter biobased isolatie. Voor de gevel zijn er meerdere kleurtinten in hout mogelijk om daarmee de verschillende elementen in de opbouw van gevel zichtbaar en ervaarbaar te maken.
Meer info
Project: CLT houtbouwconcept
Opdrachtgever: Waal, Meerhout
Architect: Wubben.Chan
Periode: 2023
Werkzaamheden: ontwerp, bouwkundige detaillering, visualisaties, vastgoedcommunicatie